Olika sportaktiviteter för hela familjen

Att träna tillsammans är en bra, givande och nyttig aktivitet. Barn rör på sig naturligt, men större barn som lätt fastnar framför en skärm kan behöva lite hjälp på traven att komma ut. Vuxna och kanske särskilt småbarnsföräldrar, kan ha svårt att få tillräcklig tid att träna, så att träna tillsammans hela familjen är en vinst för alla. Det är ett fantastiskt roligt sätt att umgås. Några exempel på sportaktiviteter för hela familjen kommer nedan.

Löpning och cykling

Redan när barn är ganska små kan de springa relativt fort. När barnen är lite större kan de troligtvis cykla och då kan man som förälder ta sällskap på sin joggingtur. Barnen kan cykla bredvid och ge rolig intervallträning genom att heja på föräldern. En cykeltur hela familjen fungerar också alldeles utmärkt, även för mycket små barn som kan sitta med på barnsits eller i cykel-vagn bakom den vuxne. Större barn från 10 år och uppåt kan ge en otränad förälder en riktig match i löpspåret när de springer själva.

Racketsport

En annan bra familjeaktivitet är racketsport, t.ex. badminton och pingis. I t.ex. rackethallar brukar man kunna hyra banor och racketar och så kan alla i familjen spela tillsammans. Även små barn kan prova att träffa en badminton- eller pingisboll.

Fotbollsgolf

Vill man ha en heldag på golfbanan och kombinera med en skön promenad kan man prova fotbollsgolf. Det är som riktig golf med tee och en ganska lång bana fram till putt-greenen men man sparkar ut en fotboll istället för att slå iväg en golfboll.

Simning

Sist men inte minst finns alltid simning som är en sport som kan utövas året runt och som dessutom är livsviktig att kunna. Att bada tillsammans är alltid roligt och som föräldrar kan man turas om att motionssimma medan den andra föräldern passar barnen på grunt vatten. Större barn kan hänga med föräldern på motionssimningen.