Färdiga matkassar

Mat är viktigt för alla människor och för föräldrar som även har ansvar för att barnen ska få i sig god, nyttig och näringsrik mat kan det ibland kännas knepigt med planeringen. Hur ska man då variation på matsedeln utan att det tar för lång tid att hitta nya recept? Hur hittar man på en veckomatsedel som alla gillar? Hinner man med att laga mat i veckorna?

Det finns mycket hjälp att få idag när det gäller planering av veckomatsedlar för en familj. Här nedan följer några tips.

Färdiga matkassar

Ett stort antal företag erbjuder matkassar med färdig veckomeny. Det innebär att man beställer en viss typ av kasse för 3-5 dagar för det antal personer man är i familjen. Företaget som levererar matkassen har hittat på en färdig meny åt en så att man slipper planera och får hem alla ingredienser som behövs till veckans rätter. Detta är ett smidigt sätt för den familj som vill ha variation på maten utan att behöva tänka. Man får också testa nya recept som man kanske inte själv skulle ha testat annars.

Utbudet av färdiga kassar är stort. Det finns vegetariska kassar, laktosfria, specialmatkasse för den som gillar lite mer avancerade rätter och barn-kassar med extra barnvänliga och ofta rätt snabblagade recept.

Man kan välja att köpa endast en gång, varje vecka eller varannan vecka.

Nackdelen med färdiga matkassar är att det ibland, men inte alltid, är lite dyrare än att matplanera och handla själv. Matkassarna innehåller också bara det som behövs till veckans rätter och inte de andra basvaror man behöver som t.ex. mjölk, ägg, frukt, pålägg och annan frukostmat.

Många företag som levererar färdiga matkassar erbjuder dock även en konventionell matbutik på nätet så att man även man beställa hem övriga varor och handla allt på nätet vid samma tillfälle.

För en familj som har råd, vill spara tid och prova nya rätter samtidigt som man slipper planera är färdiga matkassar ett alternativ.